Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Trimtex
Mila Halogen

Team 912 börjar skid och stav-träning 9 Jan 2018

Skrivet av UngK Inlagt  2017-12-26 10:29:24
Uppdaterad 2017-12-27 08:48:09
Sidan visad 275 gånger

 

Efter jul- och nyårsuppehållet blir det skidåkning på tisdagsträningarna för Team 912.

Första träningstillfället är tisdagen den 9 januari. Skidträningarna pågår sedan fram till sportlovet. Sista tillfället är med andra ord tisdagen den 20 februari.
Skidträningarna kommer att vara inriktade på att under roliga former ge alla som deltar möjlighet att slipa på och utveckla skidåkningen.

Skidträningarna vänder sig till alla ungdomar 9-12 år. Yngre medlemmar är välkomna om en vuxen följer med under träningstillfället. Även äldre ungdomar som vill kan vara med. Fokus kommer att vara att ha kul på skidor och ge ungdomarna en bra grund att stå på för vidare skidäventyr.

Här följer lite bra-att-ha-information: Har ni frågor är det bara att höra av er till Nicklas Liss-Larsson som ansvarar för skidträningarna (e-post: lissen_@hotmail.com)

 

Plats för träningarna

Om det finns tillräckligt med snö så kommer träningarna att utgå från klubbstugan kl. 18. Om det är snöbrist för att genomföra en bra träning på Brantan kör vi ute på Lida istället om deras konstsnöslinga är körbar.

 

Utrustning

Alla ska förstås ha skidor och stavar med sig. Vi kommer att prioritera att genomföra träningarna på skidor i så stor utsträckning som möjligt, även om det inte är optimala snöförhållanden. Tänk alltså på att skidorna kan komma att ta en del stryk. Vi kommer mestadels att genomföra träningarna längs elljusspår så pannlampa kommer inte att vara nödvändig. Men kolla på webbplatsen inför varje träningstillfälle (se längre ned) så framgår också om pannlampa kommer att vara bra att ha med.

 

Kläder

Kläder efter väder. För skidåkning behövs inte mer kläder än för vanlig "orienteringsträning". Att vara för varmt klädd gör träningen onödigt jobbig. Om det blir riktigt kallt är det oftast tårna som brukar bli kalla fort. Ett tips är att använda gamla raggsockor som träs på utanpå pjäxorna. Klipp till sockorna så att det går att stänga bindningen.

 

Valla

Någon avancerad vallning kommer inte att vara nödvändig. Valltejp kan vara ett bra och enkelt alternativ. Vallningsfria skidor fungerar bra det med. Skidorna ska vara vallade och klara när träningen startar. Om ni har frågor om vallning så fråga gärna i samband med något träningstillfälle.

 

Om det inte finns snö

Om det inte går att åka skidor varken på Brantan eller Lida så kör vi barmarksträning med stavgångsinslag. Ta då med stavar för skidgång. Då är det en fördel att ha kortare stavar än normalt. Har ni gamla "för korta" stavar från tidigare säsong liggandes, använd gärna dem. Har ni inte några kortare stavar liggandes går det förstås bra att använda de stavar ni har.

 

Information inför varje träning

Kolla på TSK:s webbplats (kalendariet eller anslagstavlan) inför varje träningstillfälle. Där kommer information att  läggas ut om träningstillfällena (plats och om skidor eller inte) senast vid lunchtid respektive tisdag.

 

Hjälpa till?

Om någon vill hjälpa till under träningarna får ni gärna meddela Nicklas (lissen_@hotmail.com ) så han vet om det. Vissa moment blir bättre om gruppen är uppdelad och då behövs det vuxna som kan hjälpa till att hålla ihop grupperna.


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2017