Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Trimtex
Mila Halogen

Infokom informerar

Skrivet av Infokom Inlagt  2017-08-29 21:31:03
Uppdaterad 2017-08-29 22:16:42
Sidan visad 158 gånger

Nu när en ny spännande säsong närmar sig vill vi i informationskommittén passa på att informera lite om vad som händer, och har hänt, i klubben. Våren har bland annat bjudit på lång KM vid Tveta, ungdomsresa till Oxelösund och 10mila. Under hösten ser vi närmast fram emot ytterligare KM och så klart 25-manna. Läs mer om vår verksamhet nedan!

Hej!

Nu när en ny spännande säsong närmar sig vill vi i informationskommittén passa på att informera lite om vad som händer, och har hänt, i klubben. Våren har bland annat bjudit på lång KM vid Tveta, ungdomsresa till Oxelösund och 10mila. Under hösten ser vi närmast fram emot ytterligare KM och så klart 25-manna. Läs mer om vår verksamhet nedan!

Bredd informerar
Under våren har breddkommittén arrangerat flertalet roliga aktiviteter för oss klubbmedlemmar. Under maj månad var det dags för den sedvanliga klubbresan, målet detta år var Hälsingland och Swedish league. I juni fick vi njuta av ett mycket välarrangerat lång KM vid Tveta, Södertälje-Nykvarns klubbstuga. Där fick vi känna på tuffa men kul banor, och efteråt umgås över lite korv vid grillen.

Under hösten kommer närmast motionsorientering vid Lida att arrangeras, 21 augusti är det som gäller. För den som vill veta mer finns information här: motionsorientering.se. Efter det är det så i som vanligt dags för terräng KM, som i vanlig ordning kommer arrangeras tillsammans med den eminente Markko Pihlman. Tisdag den 29 augusti är datum för detta, och förhoppningsvis är vi många som dyker upp och kör.

Den som vill ha mer kul att se fram emot finns Naturpasset tillgängligt fram till i oktober. En perfekt aktivitet för alla nivåer, så passa på! Det utlovas nya, spännande områden i Tullinge, och försäljning sker på Apoteken i Tullinge, blomsteraffären i centrum, Pizzeria Pandora och Ica Riksten. Naturpasset är dessutom en kul aktivitet för kollegor och vänner som tidigare inte testat på orientering och vill ha en ny twist på sin vanliga löprunda.

Ungdom informerar
För att starta upp säsongen ordnade UngKom en upptaktsträff den 11 Mars för alla ungdomar mellan 9-16 år. Traditionsenligt åkte klubben till Oxelösund för att starta säsongen med orientering och Boda borg. Under våren avverkades sedan ett stort antal tävlingar och stafetter. 10-mila i Göteborg var särskilt spännande. TSK deltog med 2 ungdomslag som placerade sig på platserna 105 och 187. I början av maj var det dags för den första tävlingen i Ungdomsserien där Tullinge hade en seger från i fjol att försvara. Trots stort deltagande och bra resultat, tappade vi lite till de andra klubbarna som storsatsade i år. Men det är inte långt upp till en topplacering och vi kämpar under hösten vidare.


Under sommaren har STOFs sommarläger och Oringen i Arvika avverkats, och under vecka 33 drog höstens verksamhet igång med Skattjakten och Checkpoint. För att få testa på de nya kunskaperna avslutades dagslägren med Melkers minne. Tisdagen den 22 augusti startade tisdagsträningarna och säsongen inleddes med U-serien del 3 (onsdag 23 augusti). OL-skolorna på torsdagar startar den 24 augusti och ordnas vid 6 tillfällen. 


Fortsatt under höstsäsongen ser vi fram särskilt emot
17-18 september: Ungdoms SM
1 oktober: Final U-serien
7 oktober: 25-manna, där klubben i år satsar på ett ungdomslag
14-15 oktober: Daladubbeln
24 oktober: Natt KM för ungdomar
11-12 november: Novembertävlingarna
8-19 november: Indoor Cup
26 november: säsongsavslutning med stora prisbordet i Falkbergsskolan!

Elit informerar
Under vintern inledde vi tillsammans med Mikael Sundqvist en satsning mot en prestationskultur för junior och seniorlöpare. ”Vad och hur vill jag prestera?” och ”Vad behöver jag förbereda och göra för att kunna prestera som jag vill?” är några nyckelfrågor. Det hela kallas 10-toppen och ”utbildning” har skett i samband med löparträffar. Vi har fått positiv feedback och 10-toppen kommer fortsätta i höst och vinter. Årets första halva präglades annars som vanligt av en intensiv aktivitet i form av träningsläger och tävlingsresor: Helgläger med OK Hällen och Peter Öberg som föreläsare. Träningsläger i Rumänien. 3 st Swedish League helger från Blekinge i söder till Hälsingland i norr. Natt-SM, Ultralång-SM och Sprint-SM i Närke, 10-Mila i Göteborg och Jukola i Joensuu nära den ryska gränsen.


Bland vårens resultat lyfter vi på hatten för Ultra-SM-guld, Natt-SM-silver och totaltvåa i Swedish-League i H20 för Simon Imark, Oskar Forsbergs glädjande och överraskande 4:e plats i H18 på Sprint-SM att Ella Sjöberg gjort fina framsteg som förstaårsjunior och tagit flera fina placeringar i Swedish League. Många andra har också kämpat bra under vår- och sommarsäsong. Rejäla insatser genomförde till exempel Jenny Lönnkvist och Olle Andersson på sina respektive sistasträckor under 10mila. Damlaget presterade alla i linje med förmåga och kom in på en fin 21a plats! TSK hade nästan 708 löpare (dam, herr och ungdom) på plats under denna helg i Göteborg. Riktigt roligt!


Under sommaren har Simon Imark haft stora framgångar med silver och brons på JVM(!) samt två etappsegrar på O-ringen. Simon och Victor Imark har varit uttagna och med på förberedande läger för JVM 2018 i Ungern och ett TSK-gäng har varit på SM-läger i Närke inför höstens resterande SM-tävlingar.


Under hösten väntar DM men framförallt Lång-SM, Medel-SM och Stafett-SM i Närke i mitten av september. Vi inleder också en satsning mot många lag och fina prestationer på 10Mila 2018 via årets Smålandskavle i slutet av oktober samt med 10-toppen. Vid dessa löparträffar försöker få hem alla våra löpare som studerar eller går på ol-gymnasium på annan ort.


Kartor informerar
Botkyrka-Salems kartkommitté (BSKK) är ett samarbete mellan IFK Tumba SOK och Tullinge SK. BSKK:s uppdrag är att ta fram och förvalta orienterings-, frilufts- och lärkartor i klubbarnas närområde. Våra kartor sträcker sig från Vårsta-Tumba-Hallunda-Tullinge-Riksten, Salem-Rönninge och vid Möllebadet.


Under det senaste året så har BSKK tagit fram tre nya kartor. Två kartor finns tillgängliga nu dels en karta över Hågelby-Eriksberg ritad av Henrik Person och del sen sprintkarta över Salem ritad av Mats Käll.
Den tredje kartan är en ny karta över Brosjön som ska användas på 25mannahelgen. Den kartan är ritad av Roger Åsberg och blir tillgänglig efter tävlingen.
Gert Pettersson håller även på att revidera Tumba-Tullinge kartan och Arne Åhman har uppdaterat Salem-Rönninge inför årets naturpass.


I klubbarnas klubbstugor så är en stor karta uppsatt över BSKK:s huvuddatabas. På kartan kan man se karterat område och de utsnitt som finns tillgängliga. På kartan kan man även rapportera om det finns revideringsbehov. Gert Pettersson har då erbjudit sig att gå ut och titta på rapporterade synpunkter och lägga in dessa i databasen.
BSKK har nu lagt upp de flesta kartområden på SOFT:s karttjänst Omaps.

Styrelsen informerar
• Uppdaterad version av Tullinge SKs policydokument beslutades av styrelsen 2017-08-08. Policydokumentet beskriver vad som gäller för klubben när det gäller tävlingsdeltagande, subventioner, klubbmästerskap, medlemsavgifter, trafik, alkohol och droger, trakasserier, ätstörningar m.m. Policydokumentet finns i filarkivet.
• Utbildningsplan, SISU har ändrat sitt bidragssystem och ger inte längre bidrag för sammankomster och närvaro, utan man ska numera söka bidrag för en utbildningsplan i förväg. TSKs bidragsansvarige Lena Sundqvist har uppmanat alla kommittéer att komma in med förslag till utbildningsaktiviteter som styrelsen sen ska sammanställa till en utbildningsplan och ansökan till SISU.
• Kommittédag lördagen den 11 november kl 12-16 i klubbstugan.
• Årsmöte kommer att hållas 13 februari 2018.


Det var allt för denna gång, hoppas att ni är lika laddade inför hösten som vi är!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Roffe W   2017-09-04 18:54:27
Hur aktivt jobbar styrelsen med TSK:s " Historiebok" och hur långt har man kommit?
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2017