Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Riksten Friluftsstad
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Trimtex
Mila Halogen

Beslut betr bestraffning av löpare som ”fuskade” på O-Ringen

Skrivet av Styrelsen Inlagt  2016-09-16 11:00:14
Uppdaterad 2016-09-16 11:00:11
Sidan visad 188 gånger

Som vi tidigare har informerat om på hemsidan blev en av klubbens deltagare vid årets O-Ringen diskvalificerad av tävlingsledningen för att ha vistats i tävlingsområdet, under etapp 1-4, innan han själv startade.

Styrelse i Tullinge Sportklubb (TSK) uttalade då direkt att all form av fusk är oacceptabelt. O-Ringen anmälde ärendet till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) för fortsatt utredning.

Styrelsen i SOFT har nu beslutat om omedelbar avstängning i två år från all form av tävlingsorientering, organiserad av SOFT för den berörda personen. Detta utifrån att SOFT anser att personen gjort sig skyldig till grov överträdelse av tävlingsbestämmelserna. Här kan du läsa mer om SOFT-styrelsens beslut.

Personen har på eget initiativ begärt utträde ur TSK med omedelbar verkan.

Avslutningsvis kan vi återigen konstatera att det som skett är en personlig tragedi för den berörde och hans familj. Genom att ständig jobba med värderings- och regelfrågor samt agera när något händer så kan vi tillsammans hålla svensk orientering så ”ren” som möjligt. 

Styrelsen i Tullinge SK


  Länkar
  

  

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2017